Lansarea unei noi versiuni a programului FairUse4M de catre hackeri a lansat un semnal de alarma la Microsoft, programul eliminand usor drepturile de autor care protejeaza clipurile audio si video, informeaza CNBC. Anul trecut, compania IT s-a mai confruntat cu doua versiuni a programului si a lansat un proces impotriva autorilor, dar pentru ca identitatea acestora nu a fost descoperita niciodata, Microsoft a fost nevoita sa renunte la proces. Cu a treia versiune a
Lansarea unei noi versiuni a programului FairUse4M de catre hackeri a lansat un semnal de alarma la Microsoft, programul eliminand usor drepturile de autor care protejeaza clipurile audio si video, informeaza CNBC.
Anul trecut, compania IT s-a mai confruntat cu doua versiuni a programului si a lansat un proces impotriva autorilor, dar pentru ca identitatea acestora nu a fost descoperita niciodata, Microsoft a fost nevoita sa renunte la proces.
Cu a treia versiune a programului FairUse4M, utilizatorii pot „sparge” sistemul de DRM (digital rights management) si raspandi in voie muzica cumparata cu drepturi de autor si o pot transforma in mai multe formate, precum MP3, astfel incat sa poate fi utilizata pe orice player muzical.
Desi Microsoft a ramas fidela folosirii drepturilor de autor in muzica, celelalte companii din industrie incep sa dea semne de schimbare.
Apple si Amazon au inceput de curand sa vanda muzica neprotejata de drepturi de autor.
Sursa: CNBC