Norul toxicFoto: AP
Autoritatile din Ucraina au raspuns miercuri la pranz solicitarilor de informatii despre norul toxic de la Lvov. Potrivit acestora, "accidentul a avut un caracter local si nu va avea niciun fel de impact transfrontier, neafectand teritoriul Romaniei, intrucat zona poluata este situata de partea opusa a Carpatilor, in partea de vest a bazinului hidrografic Bug (Bazinul Marii Baltice)”.
Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) a anuntat ca a primit in aceasta dupa-amiaza, ca urmare a solicitarilor repetate, o informare din partea autoritatilor din Ucraina, privind accidentul ecologic produs luni, la Lvov.
Informatiile au venit de la Comitetul de Stat al Ucrainei pentru Managementul Apelor, si inlatura temerile privind un posibil impact asupra Romaniei.
De asemenea, reprezentantii Comitetului de Stat specifica faptul “ca situatia este controlata de Ministerul pentru Urgente din Ucraina, iar consecintele accidentului se afla in starea finala de lichidare”.
Un marfar care transporta fosfor galben, substanta extrem de toxica, a deraiat si a explodat, luni noaptea, in apropiere de Lvov, la 300 de km de granita cu Romania
20 de persoane au fost ranite si circa 800 au fost evacuate
Accidentul a produs un nor toxic care ameninta sa ajunga si in Romania.
Expertii s-au aratat ingrijorati de faptul ca, o potentiala ploaie acida ar provoca leziuni ale pielii, precum si afectiuni grave ale sistemului respirator. Fosforul este o substanta periculoasa pentru mediu si om.
Ministrul Mediului a precizat, marti seara, dupa sedinta Comitetului pentru Situatii de Urgenta ca Romania nu se confrunta cu o situatie de criza si ca deocamdata nu exista informatii oficiale despre incidentul din Ucraina Norul toxicFoto: AP
Autoritatile din Ucraina au raspuns m