Instanta a dat castig de cauza Consiliului Local Topalu, care acum are posibilitatea sa ii puna in posesie pe fostii proprietari.
sentinta 84 din 2005 a Judecatoriei Harsova si Decizia 532 din 2006 a Curtii de Apel Constanta au confirmat ca o suprafata de aproape 450 de hectare de teren sunt proprietatea privata a Consiliului Local Topalu. Actiunea in instanta a clarificat situatia suprafetei aflate in administrarea societatii "Gradina ursului", pe care s-a infiintat o plantatie de pomi fructiferi. Primarul localitatii Topalu, Gheorghe Murat, a declarat ca cele aproape 450 de hectare vor fi retrocedate fostilor proprietari.
In cazul in care fostii proprietari doresc sa fie pusi in posesie, trebuie sa plateasca investitorului sumele cheltuite pentru infiintarea plantatiei. Primarul crede ca oamenii nu dispun de sumele necesare, dar exista si o alta solutie. Proprietarii suprafetelor ar putea sa vanda terenurile detinatorului plantatiei. In zona, pretul unui hectar este de aproximativ 2000 de lei, oferta tentanta pentru beneficiarii legilor proprietatii. La suprafetele castigate de Consiliul Local in instanta se adauga si cele 250 de hectare din cele 400 la care a renuntat Academia Romana. si aceasta suprafata va fi retrocedata fostilor proprietari, care de ani de zile asteapta aplicarea legilor fondului funciar.
Instanta a dat castig de cauza Consiliului Local Topalu, care acum are posibilitatea sa ii puna in posesie pe fostii proprietari.
sentinta 84 din 2005 a Judecatoriei Harsova si Decizia 532 din 2006 a Curtii de Apel Constanta au confirmat ca o suprafata de aproape 450 de hectare de teren sunt proprietatea privata a Consiliului Local Topalu. Actiunea in instanta a clarificat situatia suprafetei aflate in administrarea societatii "Gradina ursului", pe care s-a infiintat o plantatie de pomi fructiferi. Primarul localitatii Topalu, Gheorghe Mu