Banca Comercială Română a fost înfiinţată în februarie 1907, cu ajutorul şi sprijinul financiar al unor bănci străine şi al unor oameni de afaceri români. Lista fondatorilor este impresionantă: Banca Uniunii Pariziene (cu un capital de 60 de milioane de franci), Viener Bank-Verein din Viena (130 de milioane de franci), Banca Anglo-Austriacă (80 de milioane de franci), Creditul General din Liège (30 de milioane), Hector Economos (Mărăşeşti), Banca G. Economos & Fii
Banca Comercială Română a fost înfiinţată în februarie 1907, cu ajutorul şi sprijinul financiar al unor bănci străine şi al unor oameni de afaceri români.
Lista fondatorilor este impresionantă: Banca Uniunii Pariziene (cu un capital de 60 de milioane de franci), Viener Bank-Verein din Viena (130 de milioane de franci), Banca Anglo-Austriacă (80 de milioane de franci), Creditul General din Liège (30 de milioane), Hector Economos (Mărăşeşti), Banca G. Economos & Fiii, Banca S. Halfon & Fiii, Banca J. Staehli & Fiii, Ioan N. Chrissoveloni.
Pentru a putea pune la dispoziţia publicului toate serviciile bancare într-o manieră dinamică şi modernă, Banca Comercială Română a cumpărat fostul imobil Zerlendi din Bucureşti. În plus, a inaugurat pentru prima dată în România serviciul de depozitare şi păstrare de obiecte de valoare şi titluri, un sistem practicat deja de multă vreme în străinătate.
În pivniţele cu o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, înalte de patru metri, cu pereţi groşi de aproximativ un metru, din cărămidă, beton armat şi blindat cu oţel, conducerea băncii a instalat mici case de valori, având fiecare câte o încuietoare specială şi o cheie diferită.
Clientul băncii, care închiria un astfel de compartiment, putea merge acolo pe tot parcursul zilei fără nici o formalitate sau problemă or