2007 este anul în care ardelenii serbează o sută de ani de istorie nu foarte strălucită, dar pe care vor să o rescrie de acum încolo. Legendarul Eusebio va onora
2007 este anul în care ardelenii serbează o sută de ani de istorie nu foarte strălucită, dar pe care vor să o rescrie de acum încolo. Legendarul Eusebio va onora evenimentul
Ceferiştii vor celebra, la sfârşitul acestei săptămâni, un secol de existenţă printr-un amical de lux, care se va desfăşura sâmbătă în compania portughezilor de la Benfica Lisabona (21:00, TVR1). Evenimentul va fi onorat, pe lângă crema fotbalului românesc, şi de prezenţa marelui Eusebio (foto dreapta), dar şi de mai mulţi preşedinţi ai celor mai importante cluburi din prima ligă portugheză. Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a anunţat că nu mai ajunge, fiind prezent la Campionatul Mondial Under 20 din Canada.
După promovarea în primul eşalon din sezonul 2004-2005, suporterii din România au redescoperit o echipă ale cărei isprăvi în fosta Divizie A au fost mai degrabă sporadice, având în vedere că echipa fanion a Clujului era considerată Universitatea.
Clujenii au fost şi în campionatul Ungariei
Apărut în 1907, la iniţiativa muncitorilor organizaţi în clubul căilor ferate, CFR nu are o dată foarte certă de naştere, luna septembrie fiind considerată, în general, ca fiind aceea în care formaţia feroviară a intrat în circuitul fotbalistic transilvănean.
Perioada interbelică a fost una a reorganizărilor succesive, în care formaţia clujeană a pendulat între competiţia orăşenească şi Divizia B, pentru a reuşi promovarea abia după al Doilea Război Mondial, în 1947. În acel moment a avut loc şi împletirea prin fuziune a istoriei ceferiste cu cea a unei alte interesante formaţii clujene: Ferar.
Precursoarea Ferarului era vechiul Club Atletic Cluj şi este, alături de altă formaţie legendară, Club Atlet