Nici de la piaţă nu mai avem siguranţa că produsele pe care le cumpărăm sunt întru totul naturale şi sănătoase Temperaturile ridicate din ultima perioadă nu ne provoacă doar o
Nici de la piaţă nu mai avem siguranţa că produsele pe care le cumpărăm sunt întru totul naturale şi sănătoase
Temperaturile ridicate din ultima perioadă nu ne provoacă doar o stare de disconfort, ci afectează şi ceea ce mâncăm. Producătorii din industria alimentară avertizează că pe timp de caniculă cele mai perisabile sunt produsele lactate şi preparatele din carne.
Specialiştii în managementul resurselor naturale ne atenţionează şi asupra necazurilor pe care le-ar putea provoca fructele şi legumele, tratate cu diferite substanţe pentru a rezista cât mai mult şi a avea un aspect îmbietor trei-patru zile.
Când mergem la piaţă sau la supermarket, ne orientăm să alegem doar legumele şi fructele care arată mai bine. Nu întotdeauna opţiunea noastră este şi cea mai sănătoasă. "Suntem într-o situaţie dificilă, pentru că ne confruntăm cu temperaturi foarte mari.
Oamenii se simt obligaţi să se apere, folosind pesticide pentru combaterea dăunătorilor sau produse de conservare pentru a le păstra o perioadă mai îndelungată de timp. Şi toate astea afectează sănătatea", ne-a declarat prof. univ. Mihai Berca, specialist în managementul resurselor naturale. Acesta ne sfătuieşte să fim foarte atenţi ca legumele şi fructele să nu aibă pete negre sau mucegai. Toxina de fermentaţie ajunge în întreaga legumă, chiar dacă îndepărtăm părţile nedorite.
"De multe ori găsim roşii foarte frumoase, colorate şi tari. Nici pe acestea nu e bine să le luăm pentru că ele au fost păstrate cu un conservant. Cel mai adesea se foloseşte clorura de calciu, care nu e foarte toxică, dar nici nu este de dorit să o avem în alimentaţie.
Aceşti stimulatori de creştere nu sunt foarte pericu