Romanii acorda importanta in egala masura consumului de grasimi si celui de fructe, legume si zarzavaturi, dezvaluie studiul de consum “Frigiderul”, desfasurat in Romania de Unilever, cu privire la categoriile de alimente incluse in alimentatia romanilor, precum si cateva dintre obiceiurile de consum ale acestora. Desi studiul releva o prezenta relativ echilibrata a principalelor grupe de alimente in consumul zilnic, exista cu toate acestea diferente semnificative din perspectiva f
Romanii acorda importanta in egala masura consumului de grasimi si celui de fructe, legume si zarzavaturi, dezvaluie studiul de consum “Frigiderul”, desfasurat in Romania de Unilever, cu privire la categoriile de alimente incluse in alimentatia romanilor, precum si cateva dintre obiceiurile de consum ale acestora. Desi studiul releva o prezenta relativ echilibrata a principalelor grupe de alimente in consumul zilnic, exista cu toate acestea diferente semnificative din perspectiva frecventei aportului, a caracteristicilor consumatorilor (venit, varsta) sau a mediului de rezidenta.
Peste 70% dintre respondenti consuma in fiecare zi paine alba, iar unul din doi romani consuma zilnic legume (53%) si zarzavaturi (50%). La momentul realizarii cercetarii, in luna iunie, mai putin de jumatate dintre romani consumau zilnic fructe (45%). Lactate proaspete consumau zilnic 41% dintre romani.In general exista un consum mare de feluri de mancare preparate in gospodarie, iar in perioada de vara apare un consum ridicat de inghetata.
Carnea de pui se regaseste cel mai frecvent in frigiderul romanilor (68,4% din cazuri), fiind urmata de carnea de porc (39,8%), carnea de peste (28%) si carnea de vita, (25,6%). Pe ultimul loc se afla carnea de oaie, aceasta fiind alegerea a 8,2% dintre respondenti.
In ceea