- Diverse - nr. 139 / 19 Iulie, 2007 • La intrarea in unitatile de alimentatie publica, acordati o atentie deosebita starii de curatenie din unitate, avand la baza principiul omul sfinteste locul (controalele inspectorilor au constatat incinte cu pereti murdari, cu zugraveala exfoliata, fete de masa murdare, cu urme ale arsurilor provocate de tigari, scaune dezlipite, care nu confereau siguranta consumatorului, grupuri sanitare murdare, nedotate cu sapun si hartie igienica si in care mirosul de clor te "sufoca"); • Analizati in "lista meniu" afisarea cantitatilor produselor oferite, cat si preturile aferente; • Analizati modul de prezentare a personalului de servire (echipamentul de protectie, curatenia mainilor, prezenta taieturilor etc); • Uitati-va cu atentie in lumina la gradul de curatenie al paharelor existente pe masa sau aduse de personalul de servire, pahare care pot prezenta un grad precar de igienizare, uneori putand prezenta urme de ruj de buze de la un alt consumator; • Analizati gradul de curatenie al tacamurilor, in special al furculitelor; • Analizati organoleptic felurile de mancare aduse, iar daca aveti suspiciunea de produs alterat, refuzati produsul; • In cazul fripturilor, prezenta unor zone "mai arse" poate masca un anumit grad de alterare a carnii din care au fost preparate; • Desi este greu de apreciat, in cazul in care aveti de la inceput suspiciuni privind cantitatea neta a portiei, refuzati produsul si solicitati cantarirea acestuia. Director executiv, ing. LIVIA GALENCO - Diverse - nr. 139 / 19 Iulie, 2007 • La intrarea in unitatile de alimentatie publica, acordati o atentie deosebita starii de curatenie din unitate, avand la baza principiul omul sfinteste locul (controalele inspectorilor au constatat incinte cu pereti murdari, cu zugraveala exfoliata, fete de masa murdare, cu urme ale arsurilor provocate de tigari, scaune