Portocaliu, roşu, galben şi un pic de verde. Acestea sunt culorile dietei pentru sezonul estival, când „pe val“ sunt morcovii, ridichile, cicoarea, lubeniţele şi pepenii galbeni, „ingredientele“ care garantează un bronz sănătos şi de durată. Specialiştii italieni au realizat un clasament al alimentelor „miraculoase“, care contribuie cu succes la menţinerea unui bronz frumos şi sănătos. În prim-plan sunt, cum era de aşteptat, fructele şi legumele, de la morcovi la salată şi până la cicoare, lăptuci, lubeniţe, roşii, caise, căpşuni şi cireşe. Aceste alimente sunt de ajutor pentru un bronz perfect, graţie prezenţei vitaminei A.
Morcovul - regele verii Regele alimentelor care favorizează bronzul este morcovul. O poziţie onorantă ocupă şi radicchio (cicoarea italiană), caisele, cicoarea, lăptucile, pepenele galben, în timp ce următoarele poziţii în clasament sunt ocupate de ardei, roşii, piersici, pepene verde, căpşuni şi cireşe, care au un nivel ridicat de vitamina A sau caroten. Toate aceste fructe şi legume sunt alimente care satisfac multiple nevoi ale corpului: hrănesc, potolesc setea, reintegrează sărurile minerale pierdute prin transpiraţie, furnizează necesarul de vitamine, contribuie la buna funcţionare a aparatului intestinal graţie aportului lor de fibre şi, în acelaşi timp, se opun acţiunii radicalilor liberi produşi în organism din cauza expunerii la soare în cel mai natural şi plăcut mod posibil. Din cauza căldurii, corpul pierde prin transpiraţie o cantitate importantă de apă şi săruri minerale, care trebuie „recuperate“ cu alimente răcoritoare cum ar fi fructele şi legumele de sezon, bogate în potasiu, calciu şi fier, indispensabile pentru revigorarea organismului, precum şi pentru menţinerea siluetei.
Alimentele naturale şi proprietăţile lor miraculoase
Specialiştii italieni au enumerat principalele proprietăţi terapeutice ale diferitelor