Olimpicilor care aleg universităţile româneşti le sunt rezervate cele mai bune camere din campusuri Procedura prin care studenţii declaraţi admişi pot ocupa locuri în căminele Olimpicilor care aleg universităţile româneşti le sunt rezervate cele mai bune camere din campusuri
Procedura prin care studenţii declaraţi admişi pot ocupa locuri în căminele universităţilor este aceeaşi la toate universităţile. După afişarea rezultatelor la admitere, studentul trebuie să depună la secretariatul universităţii o cerere pentru repartizarea unui loc în cămin. Repartizarea se face în ordinea descrescătoare a mediei de intrare la facultate. Olimpicii, studenţii cu probleme sociale şi familiştii au prioritate la repartiţie.
La Universitatea din Bucureşti, cei care susţin examenul de admitere în acest an pot depune cereri de cazare în săptămâna următoare afişării rezultatelor. Cererile se depun la serviciile sociale de pe lângă secretariatele universitare.
Repartiţia va începe cu studenţii care au obţinut mediile cele mai mari la admiterea în facultate. După depunerea cererilor, o comisie le analizează şi se fac repartiţiile. Taxa de cămin variază în funcţie de anotimp, de la 56 de lei la 86 de lei pe lună.
Copiilor cadrelor didactice, precum şi studenţilor etnici români li se acordă o subvenţie lunară. "De când s-a încălzit afară, datorită subvenţiilor s-a întâmplat ca într-o lună studenţii să plătească numai zece lei", ne-a declarat Dana Marinescu, prorectorul Universităţii Bucureşti. Anul trecut, în UPB au fost disponibile 4.905 locuri.
Sistem de cazare alternativă Pentru cei care nu reuşesc să obţină un loc în cămin, Centrul de Informare al universităţii are un proiect numit "cazare alternativă", în care instituţia dă anunţuri în ziar şi transmite de la persoane particulare anunţuri cu posibilităţi de cazare.
La Academia de Studii Econom