Monica Mândrutiu, Berar sef la URSUS Breweries, este unul dintre cei mai renumiti degustatori de bere din lume si printre putinele femei care se poate mândri cu participarea în juriile celor mai prestigioase competitii internationale ale industriei berii: Brewing Industry International Awards – Marea Britanie (în 2002, 2004 si 2005), World Beer Cup – USA (în 2006), European Beer Star – Germania (2006).
Membra a comisiei de degustare URSUS din 1991 si a comisiei SABMiller Europe din 1999, Monica Mândrutiu se ocupa de peste 10 ani de calitatea berilor URSUS Breweries. Priceperea maestrilor berari, calitatea ingredientelor si tehnologia folosita sunt cele care au adus si anul acesta marcilor URSUS Breweries cele mai înalte distinctii: medalia de aur si Trofeul Champion Lager la Australian International Beer Awards pentru berea Timisoreana, în timp ce URSUS Premium a primit medalia de aur si Trofeul International al Calitatii în Belgia, la Monde Selection. Arta degustarii berii – Berea este un produs cu un profil senzorial complex, iar degustarea ei este o adevarata arta. Culoarea, limpiditatea, spuma, gustul, mirosul, continutul de bioxid de carbon, plinatatea, gustul remanent, echilibrul aromelor sunt atribute care nuanteaza si pun în valoare personalitatea fiecarui stil de bere. Exista patru gusturi de baza: dulce, amar, acru si sarat. Cea mai mare sensibilitate o avem la perceperea gustului amar, astfel încât îl putem detecta la o concentratie de o parte în doua milioane de parti. Papilele gustative "responsabile" de identificarea acestui gust sunt situate la baza limbii, motiv pentru care, spre deosebire de tehnica aplicata la degustarea vinului, pentru aprecierea corecta a intensitatii si calitatii amarelii, degustatorul trebuie sa înghita o mica cantitate de bere. Hameiul este ingredientul care confera amareala specifica berii. Aproape 100 de substante