Directorul general al RAAN Drobeta Turnu Severin, Constantin Săceanu, a declarat într-o conferinţă de presă că, în cel mai scurt timp, o nouă termocentrală mult mai mare se va construi pe platforma RAAN.
În prezent, se analizează posibilitatea construirii unei noi termocentrale alături de cea veche. „Vrem să devenim un jucător important pe piaţa românească de energie electrică şi acest lucru este posibil doar dacă investim. Avem de ales între a face un împrumut ori să ne asociem cu o companie puternică. Eu cred că vom alege ultima variantă, până acum fiind interesate de o colaborare cu noi compania Gas de France şi CEZ. Pe 1 septembrie intenţionăm să avem caietul de sarcini pregătit şi cei interesaţi pot să-şi depună ofertele“, a declarat Constantin Săceanu.
În ultima perioadă, tot mai multe companii străine şi-au arătat interesul de a colabora cu Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN).
Printre investitorii străini care intenţionează o colaborare cu RAAN se numără: DZ Consulting (Paris), ce şi-a manifestat interesul pentru furnizarea de servicii de consultanţă şi participarea la proiecte de retehnologizare a Sucursalei Romag Termo; SKW Import Export Beratung - Germania, pentru realizarea a diferite proiecte de reabilitare şi modernizare în sectorul termoelectric; SEK Advisory - Suedia, interesată să ofere consultanţă în ceea ce priveşte desulfurarea.
Fabrica de hidrogen lichid va fi gata în aproximativ trei ani şi se vor investi aproape 1,5 miliarde de euro. Se preconizează înfiinţarea unei companii de producere a polistirenului expandat, unde vor putea lucra 100 de angajaţi.
În primă fază, firma ar investi aici 15 milioane de euro, iar în etapa următoare 20 - 25 de milioane de euro.
Directorul general al RAAN Drobeta Turnu Severin, Constantin Săceanu, a declarat într-o conferinţă de presă că, în cel mai scurt timp, o nouă ter