Legea pensiilor starneste polemici si dupa promulgarea ei de catre presedintele Traian Basescu, in urma noilor critici lansate de seful statului la adresa ministrilor Muncii si Finantelor.
Spiritele s-au aprins dupa ce presedintele Basescu a insotit promulgarea legii de marire a pensiilor cu acuze la adresa Guvernului, in special a ministrilor Paul Pacuraru si Varujan Vosganian. In opinia sefului statului, Executivul a dovedit o "abordare diletantista, care arata lipsa de responsabilitate", iar aplicarea legii in forma adoptata va aduce, pana in 2013, bugetului asigurarilor sociale de stat un deficit de peste 30 miliarde de euro. "Guvernul a avut lasitatea sa nu vrea sa ne informeze care sunt efectele (…). Am convingerea ca exista resurse. Daca Guvernul va fi la fel de incompetent ca si pana acum si nu va fi capabil sa indice sursele, ii invit la colaborare!", a precizat presedintele Basescu. Acuzatia de incompetenta i-a vizat si pe ministrii Muncii si Finantelor, pe motiv ca, in locul unei analize economice, au trimis la Palatul Cotroceni un raspuns "incarcat cu declaratii politice fara nici un fundament".
Primele reactii au venit, previzibil, din partea celor nominalizati in mesajul prezidential. Paul Pacuraru, ministrul Muncii, si-a declarat multumirea fata de promulgarea legii si s-a grabit sa dea asigurari ca nu se pune problema neasigurarii resurselor financiare, cu atat mai putin a inregistrarii unui deficit de 30 miliarde de euro. "Toate elementele pe care le avem in fata ne permit sa avem in vedere o crestere economica, o crestere a numarului de salariati, o crestere a salariilor si a contributiilor. Asta ne face sa ne gandim ca in mare majoritate resursele sunt asigurate din sistem", a precizat Pacuraru. Intr-o alta declaratie, facuta postului BBC, acelasi Paul Pacuraru a recunoscut insa ca ministerul pe care-l conduce trebuie sa gasea