În New York, cele mai şic baruri şi cluburi de noapte sunt atât de low profile încât sunt practic invizibile. Nu ai acces într-un astfel de loc decât dacă ştii pe cine trebuie. Barierele de catifea, bodyguarzii zdraveni şi paparazzii sunt chestiuni depăşite în exclusivistul New York City. La modă sunt acum restaurantele şi cluburile aproape de negăsit fără GPS. Discreţia este, prin urmare, cuvântul-cheie şi când vine vorba de distracţie. Însă, odată intrat într-un asemenea loc din Manhattan, eşti răsplătit cu cea mai distinsă atmosferă: de la mobilier, la cocteiluri şi muzică, totul este creat pentru cele mai răsfăţate persoane din lume.
La Esquina este un astfel de tărâm interzis muritorilor de rând – restaurant şi bar cu specific mexican. Pereţi din cărămidă pulbere, accesorii din fier forjat, lumânări în suporţi multicolori şi răcoritorul fresh Margaritas (12 USD) sunt ingredientele exclusivismului aici. La Milk and Honey din Chinatown, dacă nu eşti pe listă şi te descurci cu intrarea, dai de o cameră tihnită şi îngustă, cu plafon din staniol presat, o tejghea luxuriantă şi un bar mititel. Specificul locului - muzica jazz şi cocteilul cu arome iuţi. Despre PDT (iniţialele de la Please Don’t Tell), la New York se spune că este prea bun ca să fie ţinut secret.
Rezervările se fac pentru mai mult de două persoane, cunoscuţii casei. „Veniţi morţi de foame şi însoţiţi de cei mai buni prieteni” este îndemnul gazdelor. Băutura-vedetă de aici - martini (11 USD). La Death and Company - restaurant&lounge din East Village - nici un semn la intrare, doar un nume scris micuţ pe o plăcuţă amplasată discret pe partea opusă intrării. Înăuntru – pereţii negri, tavanul închis, candelabrele şi waţii reduşi îţi rezervă o atmosferă cool-funerară. Dar mulţimea se distrează grozav, mai ales că o băutură obişnuită costă până în 30 USD. (A.E.M.)
În New York, cele mai şi