Un puternic grup de lobby a avertizat că firmele britanice vor avea de suferit din cauza crizei diplomatice cu Moscova, iar companiile ruseşti vor fi respinse la Bursa de Valori din Londra.
Un puternic grup de lobby a avertizat că firmele britanice vor avea de suferit din cauza crizei diplomatice cu Moscova, iar companiile ruseşti vor fi respinse la Bursa de Valori din Londra. Uniunea Europeană regretă refuzul Rusiei de a extrăda un suspect de crimă în Marea Britanie, dar vrea să împiedice criza să afecteze şi mai mult relaţiile UE - Rusia, deteriorate deja.
"Ne-am exprimat îngrijorarea faţă de refuzul Rusiei de a coopera constructiv cu Marea Britanie, dar încercăm să limităm lucrurile şi să evităm să ia amploare", a declarat diplomatul, reprezentând preşedinţia portugheză. Ministrul britanic de externe, David Miliband, le va prezenta luni omologilor săi din statele membre evoluţiile din disputa dintre Londra şi Moscova, provocată de cazul Litvinenko.
Sir Christopher Meyer l-a criticat pe fostul premier Tony Blair, precizând că acesta s-a lăsat amăgit de relaţia apropiată pe care a avut-o cu preşedintele rus, Vladimir Putin. Sir Meyer, fost diplomat la Moscova înainte de fi numit ambasador al Marii Britanii la Washington, a declarat că fostul premier a eşuat să protejeze interesele britanice în relaţiile sale cu Kremlinul.
Ministrul ceh de externe, Karel Schwarzenberg, a declarat, în "Financial Times", că Rusia încearcă să devină o superputere care ar putea influenţa viitorul Europei şi ar putea deveni o ameninţare în cinci până la 10 ani.
"Rusia ar vrea să atingă acelaşi statut faţă de SUA pe care îl avea Uniunea Sovietică", a declarat oficialul pentru cotidianul britanic de afaceri.
"Împreună, Washingtonul şi Moscova vor decide chestiunile europene. Îmi pare rău, dar cred că asta ne priveşte pe toţi", a spus el. "The Economi