» Au intrat in universitati de foarte putini ani, suficienti cati sa invete slabiciunile si defectiunile sistemului, destui cat sa incerce sa vina cu metode noi si moderne de predare.
"In facultate, studentii invata sa urasca educatia romaneasca, sa-si dispretuiasca profesorii, sa ignore lectura. In facultate se invata cum te descurci in viata cu dublu standard, cum te dai pe langa profesori pentru a primi note mari nemuncite, cum santajezi colegi pentru a obtine avantaje. In facultate inveti ca e bine sa-ti tii gura cand esti cu musca pe caciula si ca trebuie sa te revolti cand se aplica legile."
George Hari Popescu e cadru didactic la Universitatea Bucuresti si de opt ani lupta sa aduca un suflu nou in stilul invechit de predare din facultatile romanesti. A venit cu proiecte noi, a initiat cursuri, i-a implicat pe studenti in cat mai multe activitati scolare. Acum e "cam dezamagit din cauza lipsei de entuziasm" a acestora din urma, dupa cum scrie un coleg de-al sau pe blog. Fapt care se vede si din citatul de la inceput, preluat de pe blogul lui George Popescu.
Tanarul asistent universitar nu vrea sa renunte inca. Cand a inceput sa predea in 1999, la Facultatea de Jurnalism, institutia abia se conectase la Internet. Acum, cele mai multe dintre iesirile virtuale spre word wide web sunt initiate si administrate de George Popescu.
La inceput, a conceput chiar el un curs de "Cultura Internet". Apoi a construit un forum de discutii online. "Cea mai vizitata sectiune este cea de meditatii virtuale gratuite. Asta inseamna ca cineva care vrea sa dea la jurnalism poate primi meditatii de la distanta de la profesorii facultatii, gratis". Studentii sunt mereu la curent cu tot ce se intampla la scoala printr-un blog de stiri. Probabil e caz unic in facultatile din Romania – acesta are si o versiune wap. "Pagina de internet poate fi cit