20 de tone de resturi animaliere zac neridicate şi neincinerate de mai bine de trei săptămăni, la nici 30 km de Timişoara, in comuna Cenei, pe raza fermei de porcine a grupului american Smithfield.
20 de tone de resturi animaliere zac neridicate şi neincinerate de mai bine de trei săptămăni, la nici 30 km de Timişoara, in comuna Cenei, pe raza fermei de porcine a grupului american Smithfield. Peste 3.000 de porci care au murit din cauza căldurii, aflaţi intr-o stare avansată de putrefacţie, i-au adus in pragul disperării pe localinici. Directorul companiei Smithfield, Mircea Ioan Cotosman, susţine că nu poate rezolva problema. "Avem contract cu Protan Bucuresti, singura firmă din ţară care are exclusivitate şi monopol in domeniul incinerării resturilor animaliere. Ce vină am eu că ei nu se ţin de termene, deşi i-am sunat de mii de ori? Dacă ingropam porcii, acesta era un dezastru ecologic", spune şeful Smithfield. Din cauza "dezastrului olfactiv", firma americană s-a ales cu o amendă de 25.000 RON de la Garda de Mediu.
20 de tone de resturi animaliere zac neridicate şi neincinerate de mai bine de trei săptămăni, la nici 30 km de Timişoara, in comuna Cenei, pe raza fermei de porcine a grupului american Smithfield.
20 de tone de resturi animaliere zac neridicate şi neincinerate de mai bine de trei săptămăni, la nici 30 km de Timişoara, in comuna Cenei, pe raza fermei de porcine a grupului american Smithfield. Peste 3.000 de porci care au murit din cauza căldurii, aflaţi intr-o stare avansată de putrefacţie, i-au adus in pragul disperării pe localinici. Directorul companiei Smithfield, Mircea Ioan Cotosman, susţine că nu poate rezolva problema. "Avem contract cu Protan Bucuresti, singura firmă din ţară care are exclusivitate şi monopol in domeniul incinerării resturilor animaliere. Ce vină am eu că ei nu se ţin de termene, deşi i-am sunat de mii de o