Ieri, un grup de detinuti din cadrul Penitenciarului de Maxima Siguranta s-a intilnit, pentru a doua oara, cu reprezentantii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila, in cadrul proiectului de prevenire a consumului de droguri "O viata fara droguri". Daca la prima intilnire persoanele private de libertate au fost informate despre efectele consumului de alcool si tutun, considerate droguri licite, de aceasta data detinutii au aflat despre consecintele drogurilor ilicite, de mare risc, actiunea lor asupra organismului, dependenta fizica si psihica. In cadrul actiunii le-au fost explicati termenii: dependenta, toleranta, droguri, sevraj si a fost prezentat un material video. Detinutii au avut astfel posibilitatea sa adreseze intrebari specialistilor referitoare la problematica expusa. De asemenea, reprezentantii Centrului Antidrog au avut in vedere si stabilirea situatiilor care pot conduce la consumul de alcool, tutun sau droguri, astfel incit persoanele incluse in proiect sa constientizeze alegerea pe care o vor face.
"Obiectivele pe care specialistii centrului le urmaresc in cadrul proiectului "O viata fara droguri" sint sa informeze grupul tinta atit cu privire la efectele consumului de tutun, alcool si droguri in plan personal si social, dar si referitor la serviciile pe care le poate accesa o persoana cu probleme legate de adictii. Nu in ultimul rind se doreste dezvoltarea unor abilitati de a face fata unor situatii critice fara consum de alcool, tutun sau droguri, stiut fiind faptul ca exista un cumul de factori care pot conduce la adoptarea unei conduite indezirabile", a precizat coordonatorul Centrului Antidrog, psiholog Elena Nechifor.
Proiectul "O viata fara droguri" se incadreaza in Planul de Actiune pentru implementarea Strategiei Nationale Antidrog si a fost lansat la Penitenciarul Braila in data de 26 iunie - Ziu