Ingrediente: 300 g şuncă de pui, 200 g bacon, 300 g cartofi fierţi în coajă, 200 g roşii, 1 ardei gras verde, 100 g măsline negre. Sosul: patru linguri de ulei, două linguri zeamă de lămâie, două linguri pătrunjel şi mărar verde tocate, sare.
Mod de preparare: Cartofii fierţi se curăţă şi se taie cuburi foarte mici, care se pun într-un castron. Într-o tigaie, se prăjeşte două minute baconul, tăiat fideluţă, şi se adaugă cald peste cartofii din castron. Roşiile se spală şi se taie cuburi, se pun în castron împreună cu ardeiul gras, spălat, curăţat de seminţe şi tăiat fideluţă, şi şunca de pui, tăiată fâşii. Din ulei, zeama de lămâie, sare şi o lingură de verdeaţă tocată se prepară un sos. Acesta se toarnă peste ingredientele din castron şi se amestecă totul, pentru omogenizare. Deasupra se adaugă măslinele negre şi se presară restul de verdeaţă. Ingrediente: 300 g şuncă de pui, 200 g bacon, 300 g cartofi fierţi în coajă, 200 g roşii, 1 ardei gras verde, 100 g măsline negre. Sosul: patru linguri de ulei, două linguri zeamă de lămâie, două linguri pătrunjel şi mărar verde tocate, sare.
Mod de preparare: Cartofii fierţi se curăţă şi se taie cuburi foarte mici, care se pun într-un castron. Într-o tigaie, se prăjeşte două minute baconul, tăiat fideluţă, şi se adaugă cald peste cartofii din castron. Roşiile se spală şi se taie cuburi, se pun în castron împreună cu ardeiul gras, spălat, curăţat de seminţe şi tăiat fideluţă, şi şunca de pui, tăiată fâşii. Din ulei, zeama de lămâie, sare şi o lingură de verdeaţă tocată se prepară un sos. Acesta se toarnă peste ingredientele din castron şi se amestecă totul, pentru omogenizare. Deasupra se adaugă măslinele negre şi se presară restul de verdeaţă.