... Cu ton, rosii si cartofi.
Ingrediente (pentru 6 persoane): 150 g ton in ulei, 150 g rosii taiate cubulete, 100 g cartofi taiati cubulete, 2 oua intregi + 2 galbenusuri, 25 cl lapte, 25 cl smantana subtire, 1 lingura rasa amidon, 1/2 legatura codite de ceapa verde, sare, piper. Pentru forma: 30 g unt, 50 g pesmet.
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 240gr..
Bateti - intr-un castron - ouale intregi cu galbenusurile, incorporati laptele, smantana si amidonul, sarati si piperati. Adaugati coditele de ceapa verde, taiate cu foarfeca, si tonul maruntit si - la sfarsit - cubuletele de rosii si cele de cartofi.
Ungeti cu unt o forma cu diametrul de 25 cm, pudrati-o cu pesmet, turnati in ea compozitia si dati-o 30-40 de minute la cuptorul incins.
Serviti clatita calda sau rece, cu salata creata, dreasa cu ulei de masline si putin usturoi.
... Cu masline si ansoa
Ingrediente (pentru 6 persoane): 100 g masline verzi fara samburi, 50 g ansoa in ulei, 2 oua intregi + 2 galbenusuri, 25 cl lapte, 25 cl smantana subtire, 1 lingura rasa amidon, 1 catel de usturoi, 6 fire de patrunjel verde, sare, piper. Pentru forma: 30 g unt, 50 g pesmet.
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 240gr..
Bateti ouale intregi si galbenusurile intr-un castron, adaugati laptele, smantana, amidonul, sare si piper si incorporati apoi usturoiul si patrunjelul tocate marunt.
Ungeti cu unt o forma (diametrul 25 cm) si presarati in ea pesmetul.
Turnati in forma aluatul de clatite, imprastiati deasupra maslinele si bucatile de ansoa, lasandu-le sa se scufunde usor, dati clatita la cuptor si lasati-o sa se coaca 30-40 de minute. Un sfat util: Alegeti fileuri de ansoa mai carnoase, ca sa nu se usuce prea tare la copt. Daca sunt sarate, tineti-le 15 minute in lapte.
... Cu piersici si menta