Venit maxim: 10.000 de euro, lunar, în UE şi 60.000 de dolari, în SUA Să trăieşti de pe urma scrisului: un privilegiu rezervat, până de curând, jurnaliştilor sau scriitorilor de
Venit maxim: 10.000 de euro, lunar, în UE şi 60.000 de dolari, în SUA
Să trăieşti de pe urma scrisului: un privilegiu rezervat, până de curând, jurnaliştilor sau scriitorilor de succes. De când bloggingul a început să devină un fenomen, "liderii" influenţi ai acestui sector încasează între 750 şi 10.000 de euro, lunar, neimpozabili, în Europa, şi ating chiar 60.000 de dolari. Asta se întâmplă în Statele Unite, desigur.
Chiar dacă majoritatea bloggerilor scriu de dragul scrisului, fără să încaseze o eurocentimă din munca lor benevolă, un număr mic din aceştia încearcă să-şi remunereze traficul, prin diferite metode: comision din vânzări, prin asocierea cu link-uri de profil sau postarea de bannere publicitare.
Fondatorul BlogBang.com. (administrat de una dintre cele mai mari agenţii de publicitate europene, Publicis) estimează că în Europa există circa 2.000 de bloggeri care încasează venituri din publicitate. Otto, posesor al bloggului www.chauffeurdebuzz.com, are un trafic de circa 360.000 de vizitatori pe lună, ceea ce îl face cel mai accesat din Franţa, nefiind considerat totuşi cel mai influent. Veniturile lunare ale acestuia se ridică la 10.000 de euro.
Cel mai influent blogger din Hexagon, Loic LeMeur, câştigă, în medie, 6.000 de euro, lunar. Fondatorii unor blogguri foarte populare din Germania au declarat că plătesc lunar drepturi de autor celor mai vizitaţii bloggeri ai lor, sumele variind între 40.000 şi 50.000 de euro.
Cea mai mare sumă încasată de un autor în spaţiul virtual german este de 9.000 de euro. Pe piaţa americană, unde consumatorii web sunt cei mai numeroşi din lume (211 milioane de internauţi), sumele rulate în sectorul blogg sun