Aşa cum pentru oamenii de rând cardurile de debit au devenit o necesitate, la clienţii de top ai băncilor se poartă cardurile Gold.
Dacă acum câţiva ani numărul posesorilor de carduri era relativ mic, în prezent acestea au devenit o necesitate, mai ales că majoritatea angajatorilor distribuie salariile pe card. În cazul salariaţilor de rând, aceste carduri sunt clasice, fie ele de debit (cu sau fără descoperire de cont autorizată) sau de credit. Pentru oamenii de afaceri sau angajaţii cu un venit mai mare decât media există cărţi de credit de lux. Cardurile Gold, în lei sau valută, de debit sau credit, se regăsesc în portofoliul majorităţii băncilor. Acestea au apărut ca urmare a nevoii de adaptare a produselor bancare la nevoile clienţilor, iar reprezentanţii băncilor comerciale din Craiova (BRD, Credit Europe Bank, Raiffeisen) spun că numărul cardurilor de tip Gold emise este de ordinul zecilor.
„Posesorul unui card de credit Gold are o limită mult mai mare de finanţare“
Principalul avantaj al acestor tipuri de carduri este acela că limita de credit este mult mai mare decât în cazul cardurilor clasice. „Posesorul unui card de credit Gold are o limită mult mai mare de finanţare“, au explicat surse oficiale din Raiffeisen Bank Craiova. Dacă, în general, pentru un card de credit clasic, limita de finanţare este de câteva mii de lei, în cazul cardului Gold, aceasta ajunge la nivelul zecilor de mii de euro.
Cardul îl face pe om
Alt avantaj al acestor carduri este şi acela că ajută la consolidarea imaginii posesorului lor, care primeşte recunoaşterea oficială a faptului că aparţine unei anumite clase financiare încă din momentul în care-l scoate din portofel. „Aceste tipuri de carduri îţi conferă un plus de imagine. Când plăteşti cu Gold Card, eşti privit altfel, ai altă trecere“, au declarat surse oficiale di