» Proiectul a costat aproape opt milioane de euro si este parte integranta a unui lant de lucrari care au in vedere protejarea mediului.
Proiectul de management al reziduurilor din Portul Constanta este incheiat, ultima etapa fiind realizarea statiei de epurare a apelor uzate. Din proiect mai fac parte incineratorul, groapa de gunoi, statia de levigat, nava Nicolae Zeicu. Statia de epurare a costat 7,7 milioane de euro. Finantarea a fost asigurata, in proportie de 49% de Banca Europeana pentru Investitii si 51% din fonduri proprii ale Administratiei Porturilor Maritime. "Aceasta face parte dintr-un proiect de protectie a mediului international, inceput pe vremea cand nu eram integrati in Uniunea Europeana, si face din portul Constanta un port la standarde internationale si cu adevarat european", a precizat directorul CNAPMC, Constantin Matei. Deocamdata aici vor lucra 15 oameni. La randul sau, directorul adjunct al CNAPMC, Gheorghe Iorov, a precizat ca initial costul total al proiectului a fost estimat la 30,5 milioane de euro, dar a fost finalizat cu aproximativ 22 de milioane de euro. "Au fost gasite solutiile cele mai eficiente si economice pentru indeplinirea obiectivului de management al deseurilor in portul Constanta", a precizat acesta. Potrivit reprezentantilor CNAPMC, statia de epurare se afla in probe tehnologice pana la sfarsitul lunii octombrie, timp in care se vor realiza o serie de teste obligatorii. Probele sunt efectuate de constructor, firma Siemens, si de catre Sucursala APC Servicii Portuare. Beneficiarii statiei sunt firmele care opereaza in port, dar si navele de depoluare.
» Proiectul a costat aproape opt milioane de euro si este parte integranta a unui lant de lucrari care au in vedere protejarea mediului.
Proiectul de management al reziduurilor din Portul Constanta este incheiat, ultima etapa fiind realizarea