Peste 50 de jurnalisti ai postului public de radio au facut front comun cu redactorul-sef Doina Jalea, acuzandu-l pe directorul editorial Doru Vasile Ionescu de hartuire profesionala, pe motive politice.
Semnatarii protestului spun ca sefa lor este supusa la presiuni profesionale de catre directorul editorial al postului, Doru Vasile Ionescu, care ar fi incercat sa-i impuna scoaterea din grila a unor emisiuni incomode. "Speram ca aceste presiuni nu au un substrat politic. Consideram ca evaluarea activitatii profesionale a Doinei Jalea pune implicit sub semnul intrebarii munca editoriala a jurnalistilor si a echipei tehnice a RRA, desi audientele au crescut", se arata in protestul jurnalistilor. Doina Jalea a primit din partea lui Doru Vasile Ionescu o evaluare negativa a activitatii. Jurnalista si-a depus demisia, dar aceasta nu a fost acceptata.
"Pe perioada referendumului, Doina Jalea a suferit presiuni enorme, pentru ca la trei emisiuni au fost invitati si oameni pro-Basescu, desi au existat si voci din tabara adversa", sustine jurnalistul Bogdan Radulescu, unul dintre semnatarii protestului. Altii sustin ca razboiul se trage si de la refuzul Doinei Jalea de a-i acoperi urmele lui Ionescu, cercetat de DNA pentru achizitii suspecte.
"A fost o evaluare care se face de doua ori pe an. I-am atras atentia Doinei Jalea ca nu si-a indeplinit niste obiective si i-am dat termen pana pe 20 august sa le rezolve. Reforma postului a inaintat foarte bine, dar Doina Jalea a inceput sa slabeasca ritmul", spune directorul editorial.
Surse din audiovizual ne-au declarat ca in perioada referendumului senatorul Norica Nicolai a refuzat sa mai participe la o emisiune a RRA unde se afla si Monica Macovei si a cerut CNA sa sanctioneze postul, lucru care a avut loc imediat, in direct. "Situatia nu e comparabila cu cea de pe vremea lui Nastase. Acum po