Serviciile secrete continua sa se amestece direct, fara scrupule si fara perdea, in politica autohtona. Notitele de mana facute de fostul prim-adjunct SRI, Florian Coldea, ajunse prin scamatorii specifice in mapa presedintelui PSD, Mircea Geoana, constituie doar cel mai recent si mai vizibil exemplu de implicare a structurilor secrete in arena publica.
In aceeasi zi in care Parlamentul urma sa decida suspendarea presedintelui, seful social-democratilor facea publice hartiile sustrase din biroul adjunctului Serviciului Roman de Informatii.
Coldea, ajuns la 35 de ani numarul doi in SRI, facuse din motive inca greu de explicat o lista cu judecatorii Curtii Constitutionale care colaborasera intr-o forma sau alta cu Securitatea. Pentru PSD lista demonstra cel putin incercarea presedintelui via SRI de a-i santaja pe acesti magistrati cu trecut rusinos, care nu au avut curajul sa-si dea avizul pentru rasturnarea presedintelui.
Pentru Traian Basescu putea fi un avertisment dur din partea unei fractiuni importante a principalului serviciu secret autohton care-si manifesta nemultumirea fata de seful statului.
Pentru directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior, fost senator PSD, aceste masinatiuni aveau insa mai multe semnificatii: propriul sau partid era gata oricand sa-i traga presul de sub picioare daca nu accepta sa se puna in slujba lui, prim-adjunctul sau cauta peste capul sau informatii care puteau pune intr-o lumina nefavorabila persoane publice importante si, nu in ultimul rand,
vechii generali ai SRI au inceput sa lucreze impotriva sa, cu scopul de a-l compromite (cum s-a intamplat si la Serviciul de Informatii Externe cu Claudiu Saftoiu), dupa ce s-au convins ca nu-l pot atrage in cercul lor de interese.
Multi dintre acesti generali fidelizati de fostul director al SRI Radu Timofte, l