Aproape jumătate din locurile scoase la concurs de Universitatea din Petroşani au rămas neocupate, deşi examenul constă în depunerea dosarelor, motiv pentru care se va organiza şi o sesiune de înscriere în toamnă. La admiterea în Universitatea din Petroşani se ţine cont de media generală de absolvire a liceului, de media obţinută la examenul de bacalaureat şi de media generală la matematică, din toţi anii de liceu. Candidaţii pot opta pentru învăţământul economic sau pentru secţiile de ingineri. Rectorul Universităţii din Petroşani, Nicolae Dima, a declarat că din cele 645 de locuri subvenţionate de stat, s-au ocupat 373 de locuri, în timp ce la învăţământul la distanţă au fost ocupate 70 de locuri. „În primele zile sunt mai puţine înscrieri, dar sigur vom mai avea o sesiune, în toamnă, iar locurile vor fi ocupate cu siguranţă“, a declarat Dima. Cele mai căutate specializări au rămas cele oferite de Facultatea de Ştiinţe, în timp ce printre domeniile cele mai puţin căutate se numără fizică, unde nu s-a înscris nici un candidat, matematica, unde este înscris doar un candidat, şi informatica, unde sunt şase candidaţi. Înscrierile candidaţilor au început pe 16 iulie şi se fac până pe 22 iulie, taxa de înscriere fiind de 70 de lei.
Cămine aproape goale Nici locurile în cămine nu sunt ocupate, deşi condiţiile sunt comparabile cu cele oferite de un hotel de două stele. Din cele 1.200 de locuri de cazare pe care Universitatea le-a pus la dispoziţie studenţilor, aproximativ 300 vor fi ocupate de studenţii care au cerut un loc în cămin anul acesta.
Directorul administrativ al Universităţii, Radu Octavian, a spus că în anul universitar 2006-2007 s-a înregistrat o scădere semnificativă a numărului de locuri ocupate, unul dintre motive fiind acela că sunt din ce în ce mai puţini studenţi din afara Văii Jiului. Preţurile sunt însă accesibile, iar pentru o lună de ca