In plina canicula, rafturile cu apa plata ale marilor magazine au ramas aproape goale, doar citeva sortimente fiind disponibile si doar la unul dintre hypermarketuri. Ieri, la orele prinzului, oferta era foarte saraca la acest capitol, la rafturi brailenii avind de ales intre citeva sortimente, majoritate imbuteliate la PET-uri de 5 litri. In schimb, apa minerala carbogazificata se gasea in toate aceste magazine atit la sortimente ieftine, cit si cele din clasa medie de pret, ambalate in bidoane de dimensiuni consacrate: 0,5 l, 1 l, 1,5 l, 2l si 2,5 l.
"Sint in magazin, am fost la raionul de apa, dar nu are decit apa minerala. Ce fac? Iau citeva sticle pentru protocol?", intreaba prin telefon, vadit derutat, un reprezentant al unei firme trimis de sefi la cumparaturi.
Responsabilii de raioane explica celor care intreaba ca vina nu apartine magazinului, ci furnizorilor care nu le-au onorat comenzile lansate inca de joi sau vineri. "Noi am transmis cererea noastra inca de la finele saptaminii trecute insa furnizorii nu au adus inca marfa. Mai incercati spre seara poate ne aduc si apa plata", vine recomandarea unei casiere dintr-un hypermarket.
Asa cum a explicat presei centrale reprezentantul unui cunoscut imbuteliator de apa minerala si plata, compania a ajuns in ultimul timp la capacitate maxima de productie, dar nu poate face fata cererii in aceasta perioada.
In conditiile de temperaturi ridicate, specialistii recomanda consumul suplimentar de apa si in special apa minerala pentru suficienta hidratare a organismului precum si pentru completarea necesarului de minerale din corp. De altfel, potrivit legislatiei in domeniul sanatatii si securitate in muna, in conditii de temperaturi extreme, angajatorii sint obligati sa asigure salariatilor o cantitate de 2-4 litri/persoana/schimb.
In plina canicula, rafturile cu apa pl