Imobilele de patrimoniu sunt in pericol sa cada peste trecatorii din centrul orasului
Primaria Oradea a trimis 250 de somatii catre proprietarii imobilelor din centrul municipiului, care sunt avertizati sa decoperteze elementele de fatada care prezinta pericol pentru trecatori. Actiunea Primariei vine la cateva saptamani dupa ce o femeie din Oradea a fost ranita de tencuiala desprinsa din cladirea Hotelului Parc, de pe Corso.
Arhitectul Primariei Oradea, Andrei Luncan, a precizat ca in centrul orasului exista 30 de cladiri care prezinta un pericol mare pentru siguranta trecatorilor. "Proprietarii au fost somati sa decoperteze tencuiala, ornamentele si partile din acoperis care prezinta pericol", a declarat arhitectul sef. El a adaugat ca Primaria va emite autorizatii in regim de urgenta proprietarilor care intentioneaza sa-si renoveze cladirile. De asemenea, cei care nu au bani suficienti pentru aceste lucrari pot cere municipalitatii sumele necesare, dupa care vor restitui banii fara sa plateasca dobanda. "Din anul 2000 doar doua cladiri au fost renovate astfel", a declarat primarul Petru Filip.
Primaria va actiona in perioada urmatoare pentru a identifica cladirile unde detine parti din proprietate, pentru a decoperta fatadele. "Aceste lucrari vor fi facute fie cu firmele cu care avem contract, fie cu pompierii", a precizat arhitectul Andrei Luncan.
Reprezentantii municipalitatii considera ca proprietarii imobilelor din centrul Oradiei trebuie sa gaseasca o modalitate sa renoveze cladirile, cu atat mai mult cu cat unele sunt de patrimoniu.
Imobilele de patrimoniu sunt in pericol sa cada peste trecatorii din centrul orasului
Primaria Oradea a trimis 250 de somatii catre proprietarii imobilelor din centrul municipiului, care sunt avertizati sa decoperteze elementele de fatada care prezinta pericol pentru trecator