Jocurile au dezvoltat o nouă cultură în divertisment, cu propriile vedete, limbaj specific şi evenimente sociale. Totodată, acestea sunt oportunităţi pentru advertiseri deoarece fidelizează publicul prin costuri reduse. Crearea unui joc publicitar (aşa numitul „advergame“) este cel mai ieftin şi mai uşor format prin care un brand se poate „infiltra“ în lumea fascinantă a jocurilor online. Potrivit specialiştilor, jocul poate fi la fel de valoros atâ
Jocurile au dezvoltat o nouă cultură în divertisment, cu propriile vedete, limbaj specific şi evenimente sociale. Totodată, acestea sunt oportunităţi pentru advertiseri deoarece fidelizează publicul prin costuri reduse.
Crearea unui joc publicitar (aşa numitul „advergame“) este cel mai ieftin şi mai uşor format prin care un brand se poate „infiltra“ în lumea fascinantă a jocurilor online. Potrivit specialiştilor, jocul poate fi la fel de valoros atât pentru produsele consacrate, cât şi pentru cele mai puţin cunoscute. În formatul cel mai simplu, acesta creează experienţa unei interacţiuni dintre consumator şi produs. Recent, Pepsi a ales să implice consumatorii în promoţia de vară printr-un joc de fotbal pe internet. „Jocurile sunt un fenomen pe care clienţii de publicitate şi agenţiile nu-l mai pot ignora, mai ales că ating un număr considerabil de consumatori, cu un cost mai scăzut comparabil cu alte producţii“, spune Gabriela Terchilă, managing director la Proximity, agenţie de direct & relationship marketing. Totodată, acestea aduc companiei beneficii precum „construirea unei baze de date pentru activităţi ulterioare de consumer related markerting (crm) sau comunicarea virală“, explică Mugur Păun, crm manager la MRM Partners România. De-a lungul timpului, MRM a mai dezvoltat jocuri online pentru Coca-Cola, batoanele Rom, Nestlé, Fanta, Connex, Vodafone.