Măsurile anunţate cu mare tam-tam de autorităţile din Capitală pentru a face faţă "Codului roşu" nu s-au prea potrivit cu situaţia din teren. S-au inregistrat pene de curent in multe zone din oraş, unele firme de salubritate au uitat să ridice gunoiul, in spitale bolnavii se sufocă pentru că nu au aer condiţionat, iar funcţionarii declară că nu sunt de acord cu programul de lucru care li s-a impus şi ameninţă cu greva.
Ziua de ieri a inceput prost pentru unii dintre bucureşteni. Pe fondul caniculei, căteva zone ale Capitalei - Morarilor, Mihai Bravu şi Văcăreşti - au rămas fără curent electric. Sute de apartamente au fost afectate de o pană de curent ce a inceput incă de luni seară şi nu se terminase pănă marţi dimineaţă. Alte pene s-au inregistrat in Balta Albă şi in zona Popa Soare. Reprezentanţii Electrica au declarat că intreruperile au fost cauzate de suprasolicitarea reţelei invechite. Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a anunţat că producătorii de energie au redus cu 20% cantitatea de energie livrată in baza contractelor incheiate cu furnizori şi consumatori, pentru a putea acoperi consumul de electricitate de pe piaţa reglementată, destinată populaţiei. Vosganian a mai anunţat că la data de 23 iulie a fost depăşit recordul de consum in Capitală, unde au fost consumaţi 959 de megawatti, cu 50% mai mult decăt media, vinovate fiind aparatele de aer condiţionat.
In Bucureşti au avut loc la data de 23 iulie 13 intreruperi colective, adică de proporţii mari, şi 250 de intreruperi individuale, unde furnizarea de curent a căzut numai in cazul unor imobile separate. Ministrul a dat asigurări că Hidroelectrica are o rezervă hidrologică inmagazinată de 1,8 terrawatti, dublu faţă de 2003. Rezerva ajunge societăţii să furnizeze energie pentru două luni. O altă măsură este pornirea unor capacităţi ale Termoelectrica, care vor