Foto: Gandul
Un hacker poate accesa iPhone-ul si-l poate controla de la distanta, folosindu-se de identitatea proprietarului real al aparatului.
Potrivit unei firme de consultanta in securitatea informatica (http://www.securityevaluators.com/iphone/), ce a demascat toate aceste modalitati de deturnare ale aparatului ajuns atat de celebru inca de la lansare, noul gadget care a stranit atata pasiune poate fi controlat printr-o retea de internet wireless,
dupa ce utilizatorul a fost convins sa acceseze anumite site-uri care „otravesc” programul de operare al telefonului.
Hackerii transfera niste programe pe ascuns in iPhone, care vor fi activate ori de cate ori aparatul va fi conectat la internet.
Apoi, asemenea oricarui computer controlat de hackeri, si iPhone-ul va putea fi programat sa acceseze automat anumite site-uri, sa transmita e-mailuri, ba chiar si SMS-uri, catre adresele dorite de cei care controleaza dispozitivul.
Cel mai important lucru pe care il poate face „computerul atacator” este sa comande iPhone-ului sa transfere lista ultimelor apeluri, precum si toate datele din casutele de mesaje scrise, vocale sau multimedia.
In acest fel, un fan - acum foarte fericit ca se numara printre posesorii unui aparat care face de toate (e telefon, computer, video si audio player, stick de memorie, camera video etc). - se poate transforma fara sa-si dea seama intr-un „sclav” al hackerilor care pot sa afle unde se deplaseaza zi de zi, cu cine, cand si despre ce comunica sau ce site-uri acceseaza.
Integral in Gandul Foto: Gandul
Un hacker poate accesa iPhone-ul si-l poate controla de la distanta, folosindu-se de identitatea proprietarului real al aparatului.
Potrivit unei firme de consultanta in securitatea informatica (http://www.securityevaluators.com/iphone/), ce a demascat toate