Partidul Democrat se mentine in topul optiunilor electoratului, cu 49%, potrivit datelor Barometrului de Opinie Publica dat publicitatii de Fundatia Soros si realizat la sfarsitul lunii mai-inceputul lui iunie 2007. 49% din cei 54,8% care au indicat un partid au optat pentru PD. Pe locul al doilea se afla PSD cu 20%, urmat de PNL cu 11% si PNG cu 7%. PRM si UDMR sunt creditate ambele cu 4%, in vreme ce PLD ar obtine 2%, iar PNTCD 1%. De mentionat ca procentul indecisilor este de 28,1%, in vreme ce 13,9% spun ca nu ar merge la vot.
La capitolul incredere in institutii, partidele stau cel mai prost – doar 11% nivel de incredere. La cote mici se situeaza si Parlamentul (13% incredere), si Guvernul (18%). Dintre institutiile politice sau administrative, primariile, cu o medie nationala de 48% opinii favorabile, si Presedintia, cu 42%, sunt privite cu ceva mai multa incredere de catre respondenti. Romanii continua sa aiba mare incredere in Biserica, asa cum declara 76% din ei. si increderea in Armata ramane ridicata (60%), desi se afla pe un trend descendent, spun realizatorii studiului. Pe locul 3 se afla UE, cu 51%. Increderea in Justitie este de doar 22%, in vreme ce in Politie au incredere 43% dintre respondenti. Partidul Democrat se mentine in topul optiunilor electoratului, cu 49%, potrivit datelor Barometrului de Opinie Publica dat publicitatii de Fundatia Soros si realizat la sfarsitul lunii mai-inceputul lui iunie 2007. 49% din cei 54,8% care au indicat un partid au optat pentru PD. Pe locul al doilea se afla PSD cu 20%, urmat de PNL cu 11% si PNG cu 7%. PRM si UDMR sunt creditate ambele cu 4%, in vreme ce PLD ar obtine 2%, iar PNTCD 1%. De mentionat ca procentul indecisilor este de 28,1%, in vreme ce 13,9% spun ca nu ar merge la vot.
La capitolul incredere in institutii, partidele stau cel mai prost – doar 11% nivel de incredere. La cote mici se situea