Dupa primele sase luni petrecute in Parlamentul European ca eurodeputati, reprezentantii Romaniei considera ca pot vorbi de un bilant pozitiv, desi unii recunosc ca este loc de mai multa eficienta.
Cei 35 de europarlamentari romani sustin ca bilantul activitatii lor este unul pozitiv si ca actiunile lor s-au bucurat de apreciere la Bruxelles sau Strasbourg. Cand vine insa vorba sa precizeze cateva dintre succesele repurtate, nu toti reusesc sa dea exemple concrete, afundandu-se in generalitati.
Potrivit eurodeputatului pesedist Adrian Severin, primele sase luni au fost dedicate mai mult integrarii efective in structurile PE. Cat despre initiativele celor doisprezece social-democrati, acestea au fost, dupa Severin, "multiple" si "in toate comisiile de specialitate ale PE – de la afaceri externe la agricultura, justitie si afaceri interne". In plus, trimisul PSD sustine ca a fost necesar ca europarlamentarii romani sa duca munca de diplomati data fiind "situatia instabila" din tara. "Un lucru foarte important, am desfasurat o activitate intensa de diplomatie parlamentara, fara de care situatia instabila din tara ar fi afectat si mai mult imaginea Romaniei pe ansamblu", a declarat Severin. Social-democratul pare insa sa uite ca principala actiune destabilizatoare, incercarea de suspendare a presedintelui, a fost initiata chiar de partidul din care face parte.
La randul sau, eurodeputatul PSD Corina Cretu considera ca activitatea pe care o depun reprezentantii Romaniei in PE nu este apreciata la adevarata ei valoare. "La Bucuresti, noi, eurodeputatii, existam doar in statisticile celor care vor sa stie cate zile petrecem in strainatate, de parca Parlamentul European este statiune turistica! Faptul ca Romania are la indemana un instrument pentru a-si promova interesele nu intereseaza pe nimeni", a precizat Corina Cretu.
La capitolul ne