Potentialul mare al pietei hoteliere din marile orase din Transilvania a facut din orase ca Sibiu sau Cluj-Napoca o sursa majora de investitii atat pentru oamenii de afaceri locali, cat si pentru companiile internationale.
In urmatorii ani, ca o consecinta a integrarii europene, se estimeaza ca turismul, si mai ales traficul din regiune, vor creste substantial, astfel ca e de asteptat ca in perioada urmatoare investitiile pe acest segment sa fie din ce in ce mai atractive. Deocamdata majoritatea hotelurilor nou infiintate sunt investitii ale unor oameni de afaceri locali, insa, potrivit estimarilor, in perioada urmatoare pe piata locala isi vor face aparitia si marile lanturi hoteliere internationale.
La Sibiu, omul de afaceri Ilie Carabulea, proprietarul companiei Atlassib si al Bancii Carpatica, a anuntat ca va investi, prin firma Paltinis Leasing, parte din grupul Atlassib, 25 de milioane de euro in hotelul Ramada, de patru stele.
In acelasi timp, Platinis Leasing a demarat deja lucrarile de constructie la un centru de afaceri, constituit din doua turnuri gemene care vor alcatui cea mai mare cladire din Sibiu, centrul de afaceri urmand sa aiba 18 niveluri si reprezinta o investitie de 18 milioane de euro.
Lucrarile de constructie sunt executate de grupul de constructii Concefa, din Sibiu.
Turnurile gemene construite de grupul Atlassib vor cuprinde spatii comerciale, spatii de birouri si spatii de cazare, iar grupul Concefa estimeaza ca va finaliza lucrarile de constructie a structurii cladirii intr-un an. Omul de afaceri sibian estimeaza ca amortizarea investitiei in mall si centrul de afaceri s-ar putea realiza intr-o perioada cuprinsa intre 6 si 9 ani.
Pentru 2007 conducerea Atlassib a anuntat ca va continua investitiile in turism, intentionand sa dezvolte alte doua hoteluri de tip Ramada, in Bucuresti, grupul