Companiile din România pot pierde anual 150-200 milioane euro prin folosirea necontrolată a email-urilor, principalul efect negativ al traficului gestionat incorect fiind pierderea de informaţii, potrivit producătorului de soluţii de mesagerie electronică Axigen, Gecad Technologies. "Principalul efect nedorit al traficului de email incorect gestionat este pierderea de informaţii, care se poate întâmpla prin scurgeri de date confidenţiale, în mod intenţionat sau neintenţionat (prin phishing sau social engineering). Toate acestea pot duce foarte uşor la pierderi de contracte, la întreruperea unor relaţii de afaceri sau la pierderea încrederii clienţilor sau partenerilor companiei în cauză", se arată într-un comunicat al firmei.
În plus, pierderile sunt determinate de spamuri, viruşi şi abuzurile în interes personal. "Nu de puţine ori am întâlnit firme unde traficul de email necontrolat duce la blocarea traficului de Internet şi chiar la întreruperea temporară a comunicării electronice. Spre exemplu, dacă un angajat trimite unul sau mai multe mesaje cu fişiere foarte mari, poate afecta participarea la o licitaţie online a firmei la care lucrează. Mulţi manageri nu realizează riscurile la care îşi expun business-ul dacă nu se preocupă de gestionarea eficientă a comunicării electronice", a declarat în comunicat Liviu Anghel, chief security officer la Axigen. (P.B.)
Companiile din România pot pierde anual 150-200 milioane euro prin folosirea necontrolată a email-urilor, principalul efect negativ al traficului gestionat incorect fiind pierderea de informaţii, potrivit producătorului de soluţii de mesagerie electronică Axigen, Gecad Technologies. "Principalul efect nedorit al traficului de email incorect gestionat este pierderea de informaţii, care se poate întâmpla prin scurgeri de date confidenţiale, în mod intenţionat sau neintenţionat (prin phishing sau so