Incepind cu 1 august si pina pe 31 octombrie, firmele pot desfasura vinzari cu reduceri de preturi, cunoscute si sub denumirea de soldare, soldari sau solduri. Cu 15 zile inaintea debutului perioadei de soldare, comerciantul care desfasoara vinzari cu reduceri de pret trebuie sa faca o notificare catre primaria in a carei raza teritoriala isi desfasoara activitatea. Formularul de notificare trebuie completat in dublu exemplar, din care unul se inregistreaza la primarie, iar celalalt se pastreaza la sediul comerciantului pentru control.
Produsele propuse pentru soldare trebuie sa fie achitate furnizorului, de catre comerciant, cu cel putin 30 de zile inainte de data la care incep vinzarile de soldare. Desi legea interzice vinzare in pierdere, adica la un pret egal sau inferior costului de achizitie, acest lucru este permis in cazul soldurilor, asa cum prevede art.19 din OG nr.99/2000, privind comercializarea produselor si serviciilor de piata.
Pot fi vindute la pret redus, ca obiect al soldarii, produse nealimentare a caror desfacere are caracter sezonier: confectii, inclusiv blanuri, pielarie, tricotaje, incaltaminte, articole de sport - turism, cosmetice, aparate de incalzire si climatizare si alte produse similare. Marfurile care fac obiectul soldarii trebuie depozitate separat si vindute in raioane sau spatii special amenajate. Lista de inventar pentru marfurile de soldat va fi completata si pastrata la sediul comerciantului.
Agentii economici care nu respecta prevederile legale risca sa fie sanctionati cu amenzi cuprinse intre 2.000 si 10.000 de lei.
Incepind cu 1 august si pina pe 31 octombrie, firmele pot desfasura vinzari cu reduceri de preturi, cunoscute si sub denumirea de soldare, soldari sau solduri. Cu 15 zile inaintea debutului perioadei de soldare, comerciantul care desfasoara vinzari cu reduceri de pret trebuie sa