Foto: Romania libera
Pe primul loc in topul infractiunilor intocmit de ziarul nostru se situeaza PSD, care ne demonstreaza faptul ca cei mai multi de la acest partid au facut obiectul unor cercetari penale. Pe locul doi, la o distanta considerabila, se afla PC, o formatiune politica de doar 1%, dar ai carei lideri sunt urmariti penal, unul chiar trimis in judecata.
Urmeaza PRM, cu sase dosare (numai Gheorghe Funar avand patru), PNL cu sase (numai Relu Fenechiu avand doua), UMDR cu trei si PD cu doua (Stelian Dutu fiind trimis in judecata).
Mai toti pesedistii reprezentanti ai poporului in Parlament au fost cercetati la un moment dat, au avut probleme cu legea sau au "lucrat" la limita legii. Foarte multi s-au imbogatit pe bani publici, folosindu-se de functiile vremelnice pe care le-au avut.
In ultimii doi ani, Departamentul National Anticoruptie a zguduit putin "unitatea de monolit" a intereselor alesilor si a intocmit dosare penale unui numar mare de parlamentari.
Pana in acest moment au fost trimisi in judecata sapte parlamentari, din care cinci sunt de la PSD, cum ar fi Adrian Nastase, serban Mihailescu, Emilian Cutean, Ion Dumitru, Mihail Sireteanu, George Copos, precum si un pedist, Stelian Dutu.
Curtea Constitutionala, o gura de oxigen pentru PSD
Incriminatii de lux ai PSD sunt Ion Iliescu, fost presedinte al Romaniei, si Adrian Nastase, fost prim-ministru. Insa Curtea Constitutionala, o institutie formata in majoritate din apropiati ai PSD, au reusit sa blocheze dosarele acestora, fiind suspendate din motive invocate de neconstitutionalitate. Adrian Nastase este pus sub acuzare in doua dosare penale.
In dosarul "Zambaccian" este inculpat pentru luare si dare de mita, iar in dosarul "matusa Tamara" pentru luare de mita.
Ion Iliescu a fost pus sub acuzare pentru complicitate