Golful pare a fi singurul joc in care terenul iti este unicul adversar. Elegant, nobil, lipsit de confruntarile violente ale celorlalte sporturi, el atrage persoane de varste cat mai variate, pasionate de un joc linistit, strategic, perfectionist. Plictisitor si prea sofisticat pentru unii, golful reprezinta o importanta investitie de bani si timp ale carui satisfactii sunt obtinute prin perseverenta si multa rabdare.
Clubul de golf este un loc al petrecerii timpului liber, al practicarii sportului preferat, al socializarii, dar si al incheierii de intelegeri intre marii "jucatori" politici si economici. De aici si conceptia potrivit careia golful este sportul bogatilor, al celor din inalta societate. Partial, aceasta ipoteza este adevarata, mai ales in cazul Romaniei, unde cei pasionati trebuie sa aiba o anumita putere financiara care sa acopere costurile abonamentului, al echipamentului, al instructorului etc.
Unde putem juca golf?
Mai precis, oricine poate sa joace golf, insa nu oricine isi permite. In primul rand, trebuie sa-ti gasesti un teren de golf cat mai aproape de resedinta. Bineinteles, pentru pasionatii instariti va exista mereu optiunea unei partide de golf pe un teren de calitate din afara tarii. In prezent, sunt doar patru cluburi in tara: in Bucuresti - Clubul Diplomatic, in judetul Alba – Clubul de Golf Paul Tomita, la Timisoara – Clubul de Golf Tite Golf Resort si la Breaza – Clubul de golf "Lac de Verde", singurul de lux din Romania.
Romania se afla in coada clasamentului in ceea ce priveste numarul de terenuri de golf, acestea reprezentand doar 3% din totalul inregistrat in Europa de Est, conform datelor publicate recent de firma de audit international KPMG. Cehia se afla in frunte, cu aproximativ 70% din totalul locatiilor de acest gen. Piata din Europa de Est se dovedeste a fi una deosebit de atractiva, in conditiile in