Toaletarea sau defrişarea copacilor, numai în urma constatărilor din teren Arborii situaţi pe domeniul public sau privat din Capitală nu pot fi defrişaţi sau toaletaţi de către
Toaletarea sau defrişarea copacilor, numai în urma constatărilor din teren
Arborii situaţi pe domeniul public sau privat din Capitală nu pot fi defrişaţi sau toaletaţi de către oricine, la voia întâmplării. Pentru executarea unor astfel de acţiuni asupra vegetaţiei dendrologice este obligatorie obţinerea unui aviz din partea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (A.L.P.A.B.).
Cetăţenii care constată necesitatea operaţiunilor de toaletare sau chiar defrişare a unor copaci trebuie să depună o cerere scrisă la Registratura Primăriei Municipiului Bucureşti, către A.L.P.A.B. Cererile nu se depun la Administraţia Domeniului Public (A.D.P.) de sector deoarece se prelungeşte mult perioada de soluţionare.
Cererea de eliberare a avizului trebuie să conţină adresa exactă unde este amplasat arborele, persoanele de contact şi numerele de telefon ale acestora. A.L.P.A.B. instituie o comisie de verificare a cererilor. În baza solicitărilor, inspectorii verifică în teren starea vegetaţiei.
În funcţie de cele constatate, inspectorii emit sau nu avize de toaletare. "Cetăţeanul poate face, de exemplu, cerere de tăiere definitivă a copacului. Noi pe teren, însă, putem constata că nu e cazul să se defrişeze şi că este suficientă toaletarea. Ne deplasăm la faţa locului şi, în funcţie de ceea ce vedem acolo, eliberăm sau nu avizele", a spus Anişoara Pricopie, şeful Serviciului Avize din cadrul A.L.P.A.B.
În ceea ce priveşte defrişarea arborilor, inspectorii transmit Nota de Constatare către Comisia de Ecologie şi Protecţia Mediului în vederea aprobării. Termenul de soluţionare a cererilor este de 30 de zile de la data înregistrării.
Termenul de valabilit