Corespondenţa dintre ambasadorul României la Mexic, un consilier prezidenţial şi şeful Cancelariei Primului-Ministru a ajuns la opinia publică prin încălcarea flagrantă a deontologiei
Corespondenţa dintre ambasadorul României la Mexic, un consilier prezidenţial şi şeful Cancelariei Primului-Ministru a ajuns la opinia publică prin încălcarea flagrantă a deontologiei jurnalistice şi a siguranţei comunicării la nivel înalt
Un conflict din sânul comunităţii româneşti din Australia a degenerat într-un şir de dezvăluiri legate de viaţa intimă a unor diplomaţi. "Datele compromiţătoare" au fost obţinute prin interceptarea corespondenţei electronice. Ulterior, au fost postate pe un site şi publicate în cotidianul naţional "Ziua".
O parte din corespondenţa privată dintre ambasadorul României în Mexic, Manuela Vulpe, şi consilierul prezidenţial Teodor Baconschi, precum şi alte persoane cu funcţii înalte în stat, a fost transmisă prin e-mail, la începutul acestei săptămâni, mai multor jurnalişti români.
Expeditorul, Laurenţiu Fulga, editorul publicaţiei "Spirit of Romania", un personaj dubios stabilit la Sydney, a convins doar conducerea ziarului "Ziua", care a publicat alaltăieri fragmente din e‑mailurile în cauză.
Baconschi, denigrat pentru debarcarea lui Ovidiu Grecea
Iniţiativa de discreditare a diplomaţilor aparţine lui Laurenţiu Fulga, de profesie bodyguard. Iniţiativa publicării corespondenţei private dintre ambasadoarea Manuela Vulpe, Teodor Baconschi şi Dorin Marian a aparţinut unui personaj dubios, stabilit la Sydney în 2002: Laurenţiu Fulga, editorul publicaţiei "Spirit of Romania". Ce interese sunt în spatele acestor "dezvăluiri", dar mai ales cum a fost posibilă interceptarea corespondenţei electronice?
Din mesajele publicate, reiese clar că adresa de e-mail violată aparţinei Manuelei Vulpe, ambasadorul României în Mex