Din cauza caniculei, apa potabilă din fântâni a secat sau a fost infectată cu substanţe chimice periculoase Ca şi cum vremea toridă n-ar fi fost de-ajuns pentru locuitorii României,
Din cauza caniculei, apa potabilă din fântâni a secat sau a fost infectată cu substanţe chimice periculoase
Ca şi cum vremea toridă n-ar fi fost de-ajuns pentru locuitorii României, iată că acum ţara noastră se confruntă cu alte probleme care dau bătăi de cap locuitorilor din mai multe judeţe şi din Municipiul Bucureşti. Apa atât de necesară vieţii a devenit un real pericol.
În urma unor controale s-a constatat că apa fântânilor individuale nu mai este potabilă sau că substanţe chimice periculoase pentru sănătate au pătruns în pânza freatică, ori că fântânile au secat. Autorităţile din unele zone ale ţării sunt neputincioase în faţa acestor situaţii, altele recurg la soluţii de moment, menite să ţină situaţia sub control.
Fântânile, victime ale caniculei
Deficitul de apă cu care se confruntă locuitorii judeţului Mehedinţi este pus, ca şi în alte zone ale ţării, pe seama caniculei. Fenomenul secării fântânilor l-a determinat, ieri, pe prefectul Marius Bălu să înfiinţeze o comisie de monitorizare a fântânilor publice şi a sistemelor centralizate de alimentare cu apă. Decizia a fost luată după ce prefectul şi echipa sa au depistat 80 de fântâni din 16 localităţi care nu corespund din punct de vedere fizico-chimic şi 66 de fântâni care nu corespund din punct de vedere microbiologic.
Această comisie va supraveghea sursele de apă din judeţul Mehedinţi, care nu sunt racordate la sistemul centralizat de alimentare cu apă potabilă. Nici în judeţul Neamţ situaţia nu este "roz". Dintre cele aproximativ 41.000 de fântâni, 10.500 au nivelul apei scăzut, iar alte 1.000 au secat. Tot pe seama caniculei care "a topit" România este pusă şi situaţia cu care se confr