Forta evocatoare si creatoare de puternice impresii vizuale a muzicii este de multe ori pusa, pe nedrept, in umbra de dimensiunea vizuala insasi a artelor spectacolului, a televiziunii, a cinematografului.
Acum, depinde unde ascultati muzica - in fotoliu, in masina. Oricum, parca in vacanta exista o disponibilitate mai mare pentru noi degustari muzicale. Ideea de calatorie cu ochii imaginatiei poate fi asociata cu ascultarea unui cantec, sau a mai multor melodii care sa-l poarte pe ascultator pe meleaguri indepartate. Totul tine de disponibilitatea fiecaruia de a-si petrece timpul liber in compania muzicii. Pentru acest tip de public, o colectie precum cea editata de Reader's Digest si intitulata Calatorie muzicala in jurul lumii este bine-venita.
Conceputa ca o colectie de carti postale sonore, unde ilustratia este lasata la liberul arbitru al celui care asculta o melodie sau alta, colectia cuprinde cinci CD-uri, fiecare cu mai bine de douazeci de piese muzicale adunate din toate colturile lumii. Fie devenite popular music, adica deja cunoscute publicului de pe mai multe continente, sau doar cantece purtatoare ale unui anumit specific regional, piesele cuprinse in colectie se disting prin aranjamente de calitate si versiuni interpretative de buna tinuta. Inregistrarile, chiar daca provenite in mod inerent din surse foarte diferite, sunt totusi unificate ca standard calitativ.
Pentru a face mai usoara calatoria in timp si spatiu, Calatorie muzicala in jurul lumii ofera ascultatorului, prin intermediul booklet-ului atasat, date complete legate de compozitor, interpretare si anul inregistrarii. Periplul muzical este structurat dupa criterii zonale, dar si stilistice, fiecare CD din cele cinci continand un repertoriu distinct. Fie ca este vorba despre albumele intitulate Salutari din Europa, Periplu mediteranean, Muzica sud-americana, Muzica