Celulita este o inflamaţie a ţesutului adipos, putând fi considerată o boală. Aproape toate femeile au această problemă şi, de aceea, terapiile asistate de slăbit câştigă teren. Aceste tratamente pot consta în electrostimulare, terapii calde, presoterapie sau sistem vacuum. Cea mai populară metodă în ţara noastră este electrostimularea.
Patricia Paraschiv, specialist în estetică şi chirurgie plastică, spune că, în conformitate cu normele europene, există trei paşi medicali care trebuie respectaţi înainte de începerea tratamentului de electrostimulare.
„În orice salon, prima dată trebuie făcută diagnosticarea, urmată de tratamentul propriu-zis, iar la final are loc detoxifierea. Diagnosticarea este un proces inovativ de evaluare a compoziţiei corpului în lichide, a masei magre şi a masei grase a organismului. Acest tip de evaluare relevă exact numărul de şedinţe de electrostimulare de care o pacientă are nevoie.
Următorul pas este tratamentul cu electrostimulare. Este procedura care constă în aplicarea pe piele a unor electrozi conectaţi la un aparat care generează impulsuri electrice de intensitate, amplitudine, frecvenţă şi durată variabile. Aceste impulsuri ajung la fibrele musculare pe care le stimulează, generând contracţia acestora. Prin combinarea diverselor tipuri de curent se obţin diferite efecte asupra pielii, a musculaturii sau a ţesutului subcutanat.
Efectele care apar sunt tonifierea, remodelarea corporală, reducerea ridurilor, mai ales a celor de pe faţă, diminuarea până la dispariţie a celulitei, stimularea drenajului limfatic şi netezirea pielii. Ceea ce este foarte important este faptul că orice pacientă trebuie să înţeleagă că fără o alimentaţie sănătoasă efectele tratamentului vor fi aproape inexistente”, a precizat specialistul.
Patricia Paraschiv a adăugat că „electrostimularea contractă muşchii şi acţionează cu o p