China a inceput pregătirile pentru marea olimpiadă internaţională din 2008. Beijingul le dă asigurări participanţilor la Jocurile Olimpice de anul viitor că vor avea o gamă variată de produse alimentare cu care să se delecteze.
Jocurile Olimpice - bucătăria chineză, criticată peste Ocean. Americanii nu sunt pregătiţi să viziteze Beijingul
China a inceput pregătirile pentru marea olimpiadă internaţională din 2008. Beijingul le dă asigurări participanţilor la Jocurile Olimpice de anul viitor că vor avea o gamă variată de produse alimentare cu care să se delecteze.
In timp ce autorităţile chineze incearcă să calmeze consumatorii din ţară şi străinătate că produsele alimentare fabricate in această ţară sunt gustoase şi sănătoase, presa americană publică o serie de materiale despre importanţa precară pe care o acordă Beijingul şi administraţiile regionale siguranţei alimentare.
Â
MURĂTURI PENTRU CONVULSII. Un studiu alarmant dat publicităţii recent de publicaţia World Net Daily arată că in China se folosesc, pentru pregătirea hranei umane, substanţe chimice toxice. In studiul semnat de Zhou Qing se arată că cel mai periculos aliment preparat in China zilelor noastre este murătura.
Legumele conservate in saramură, pe care chinezii le consumau in trecut in cantităţi mari ca aperitive, conţin o substanţă toxică, numită pe scurt DDVP. "Conservantul" se folosea in trecut ca pesticid. In contact cu pielea, DDVP produce durere. Odată inhalată, substanţa provoacă convulsii, transpiraţie in exces, dureri in timpul respiraţiei, greaţă, inconştienţă şi crampe musculare. Dacă DDVP ajunge, chiar şi in cantităţi mici, in stomac, ea poate provoca diaree şi stări de vomă. Pentru că preţul sării - folosită drept conservant - este prea mare pe piaţă, unele companii o inlocuiesc cu un surogat cumpărat de pe piaţa neagră - un fel