Relaţia ilicită dintre şeful Teodor Baconschi şi subordonata Manuela Vulpe aruncă insă o umbră de suspiciune asupra unei decizii a MAE care a stărnit multe semne de intrebare la vremea respectivă
Publicarea pe un site şi, ulterior, reproducerea parţială a corespondenţei electronice a ambasadoarei noastre in Mexic, Manuela Vulpe, au stărnit indignarea bravilor PNL-işti din Guvernul Romăniei. Miniştrii Guvernului Tăriceanu II au dat de perete uşile studiourilor tv pentru a condamna intruziunea in viaţa privată a unui ambasador al Romăniei şi, mai ales, pentru a arăta cu degetul posibilii criminali care i-au spart e-mail-urile Manuelei Vulpe. Că domnii PNL-işti au reacţionat astfel nu trebuie să ne mire. Printre cei daţi publicităţii ca destinatari, dar şi expeditori de rănduri mai mult sau mai puţin dulci e şi Dorin Marian, şeful Cancelariei premierului. Orice ministru, pentru a ajunge la premier, trebuie să treacă pe la şeful Cancelariei. Uşor de inţeles că miniştrii care au sărit, ca nenea din baie, să condamne dezvăluirile au avut in gănd să se pună bine cu Dorin Marian.
Ne miră, in schimb, că s-au găsit jurnalişti care să-şi exprime şi ei indignarea. Argumentele folosite de domniile lor: corespondenţa pusă pe site şi reprodusă de Ziua e strict privată.
Ne pare rău că trebuie să-i contrazicem.
Am citit şi noi toată corespondenţa pusă pe site, mult mai bogată şi mult mai semnificativă decăt cea reprodusă de Ziua. Nu ştiu dacă autorul a făcut o selecţie prealabilă. Sigur e că in această corespondenţă nu e nimic din viaţa intimă a unei persoane.
E-mail-urile trimise sau primite de doamna ambasador n-au drept destinatari şi expeditori persoane private. Dorin Marian, şeful Cancelariei premierului, Teodor Baconschi, consilier prezidenţial, şeful unui Departament de la Cotroceni, Florina Sava, consul la Camberra