Procurorul general - care vinerea trecută a avut tupeul de a nega public evidenţa - a interzis subordonaţilor săi să se prezinte la audieri. Laura Codruţa Kovessi, dacă incă nu ştiaţi, conduce Ministerul Public, instituţie al cărei buget este aprobat de Parlament. Dat fiind că probabil nu visa vreodată la o asemenea dregătorie şi nu-şi dă seama căt e de folosită politic şi căt de grave sunt faptele sale, atăt de tare-i pasă de cei care ar trebui s-o controleze, incăt le dă un ditamai flitul public.
Un cotidian central, Gardianul, publică intr-un serial stupefiant stenogramele audierilor capilor serviciilor speciale romăneşti intr-o comisie parlamentară. Rănd pe rănd, la aproape 18 ani după ce a fost impuşcat Nicolae Ceauşescu, foşti sau actuali, degajaţi, domnii generali sau (prezumtiv) civilii care i-au ocărmuit ii informează pe aleşi că in Romănia se interceptează convorbiri telefonice intr-o duşmănie. Romănii, locuitori cu drepturi depline ai falnicei Uniuni Europene, pot afla din lectura stenogramelor că sub masca luptei impotriva corupţiei şi a terorismului sunt urmăriţi, filaţi, interceptaţi şi ascultaţi mai abitir decăt pe vremea Odiosului şi a Sinistrei.
Mai mult decăt atăt, graţie mărturisirilor pline de inocenţă ale generalului Dumitru Zamfir (şef peste "Cooperativa ochiul şi timpanul" incă de la inceputurile anilor â80) şi ale fostului şef al SRI, Radu Timofte, se confirmă o mai veche şi neagră bănuială. Nu numai oficialii băieţi cu ochi albaştri ascultă, ci şi colegii lor, academicienii de SIE şi doi şâun sfert, care şi-au tras şi nişte fir optic la sediile proprii. Să nu se distorsioneze sunetul şi să nu mai fie nevoie să stea cu măna-ntinsă la băieţii cu căştile pe urechi de la SRI. Plus, ca să fie masa bogată, mai trag cu urechea (după reţeta infailibilă a Marelui Licurici) şi iscusiţii procurori anticorupţie din subord