Sporirea numarului investitorilor de pe piata locala aduce si schimbari repetate ale proprietarilor de active imobiliare, astfel ca actualii cumparatori pot trece rapid de partea cealalta a mesei de negociere. Scaderea rapida a randamentelor este principa
Proprietatile comerciale detinute de fondul de investitii britanic Equest in Romania au fost atractive pentru investitori inca de la intrarea in portofoliul britanicilor, tinand cont si de importantul deficit de proiecte de retail finalizate.
"Propuneri de preluare am avut pentru Moldova Mall si Vitantis Retail Park, inca de la achizitie, iar acum acestea sunt din ce in ce mai atractive. Consideram ca aceste doua proiecte sunt, cel putin la momentul de fata, proprietatile noastre reprezentantive, deci le vom mentine in portofoliu", sustine George Teleman, Partner al fondului administrat de la Londra. De altfel, cel mai important activ detinut in Romania este parcul de retail Vitantis din Bucuresti, care este posibil sa ramana singura proprietate comerciala detinuta de Equest in Capitala.
Parcul de retail, situat in zona Vitan, a fost achizitionat la sfarsitul anului trecut pentru aproximativ 31 de milioane de euro, la care se adauga investitii suplimentare de aproximativ 20 de milioane de euro. Teleman apreciaza ca Vitantis va avea o valoare de peste 60 de milioane de euro la finalizare. In ciuda faptului ca cele doua proprietati comerciale detinute pe piata locala de catre Equest sunt considerate "flagship" in cadrul fondului, britanicii ar putea renunta la o parte din active pana la finalizarea mandatului.
"Mandatul investitional este pentru o perioada de opt ani, dar acesta nu exclude ca, ocazional, unele dintre proiectele achizitionate sa fie tranzactionate, daca vom avea o oferta interesanta", precizeaza managerul Equest.
Portofoliul din Romania al Equest, format di