Directorii Agentiei Nationale pentru Locuinte detin numeroase terenuri si imobile, precum si conturi in lei si valuta si nu si-au publicat declaratiile de avere pe siteul institutiei, asa cum stipuleaza legea, ele fiind disponibile doar la Monitorul Oficial, scrie, in editia de luni, Cotidianul.
In urma cu doar trei ani, Gheorghe Popescu (foto) era vice-primar al orasului Piatra-Neamt si un apropiat al lui Gheorghe Stefan. Dupa venirea la putere a Aliantei DA, Popescu a fost numit in functia de director general si presedinte al Consiliului de Administratie al ANL.
Intre declaratia de avere facuta in 2004, in perioada in care era vice-primar al orasului Piatra-Neamt si cea completata din functia de director al ANL, exista o diferenta notabila.
In perioada petrecuta la conducerea ANL, Gheorghe Popescu a reusit sa isi creasca in mod substantial veniturile, operand tranzactii cu numeroase firme si dand chiar imprumuturi de zeci de mii de euro. Printre societatile comerciale cu care Gheorghe Popescu a derulat tranzactii se numara Ibis Grup Bucuresti, Sales Romar si Marchis.
Liviu Marchis, director general adjunct la ANL, detinea la inceptul anului 2006 un depozit de 6,25 de miliarde de lei vechi si mai multe conturi in valuta. Marchis a imprumutat cu suma de 60 000 ron patru firme private: IBIS Grup Bucuresti, Grio Grup, Sales Romar si Impexfor MBC. Marchis nu a justificat provenienta banilor si s-a marginit sa afirme ca sumele au fost castigate anterior numirii in fruntea ANL.
Claudia-Liliana Georgescu, alt director adjunct al ANL, este detinatoare a mai multor terenuri, intravilane sau situate in zone de agrement. In cursul anului trecut, aceasta a imprumutat suma de 150 000 unor persoane anonime. Mentionarea de imprumuturi anonime in declaratiile de a