Lumina “magica” prezenta in versiunea pentru telefoane mobile a ultimului joc din seria Harry Potter, “Harry Potter si Ordinul Phoenix”, este realizata de o echipa romaneasca, ce lucreaza pentru divizia de profil a Electronic Arts Inc., informeaza Reuters.
Potrivit sursei citate, programatorii romani sunt printre cei mai cautati din lume pe masura ce marile companii internationale din domeniul IT se orienteaza spre Romania pentru a obtine avantaje de pe urma mainii ieftine de lucru si expertizei profesionistilor locali.
Reuters noteaza ca aceasta reputatie are doua fatete. Pe de o parte, una “luminoasa”, cum o dovedesc cei care au realizat “lumina dinamica” din ultimul joc Harry Potter. Pe de alta parte, exista si o fata intunecata, stiuta fiind reputatia Romaniei ca tara gazda a unei mari comunitati de hackeri.
Domeniul IT, scrie agentia internationala de presa, este unul dintre sectoarele de export ce se extinde cel mai rapid in Romania. Circa 90% dintre companiile IT din tara sunt controlate de straini, iar guvernul spera ca exporturile in domeniu sa ajunga la 1 miliard de euro in urmatorii doi ani.
Reuters il citeaza pe Stefan Cojanu, directorul Oracle Corp in Romania, potrivit caruia dintre pietele Europei de Est, aceasta tara este “apreciata ca avand cel mai mare potential de crestere, alaturi de Turcia si Rusia”.
Agentia noteaza totusi ca unii specialisti considera ca exista un risc de supraincalzire a acestui sector, deoarece salariile, situate in medie la 600 de euro in prezent, cresc accelerat, iar multi dintre specialisti pleaca in strainatate, pentru a munci pe bani mai multi.
Lumina “magica” prezenta in versiunea pentru telefoane mobile a ultimului joc din seria Harry Potter, “Harry Potter si Ordinul Phoenix”, este realizata de o echipa romaneasca, ce lucreaza pentru divizia de profil a Ele