Si daca acolo se numeste Sziget (insula), la noi este FelSziget (peninsula). Asadar Felsziget 2007 (editia a 5-a) a inceput.
Deoarece nu este un eveniment oarecare, este binevenita o prezentare a evenimentului, in stilul caracateristic Catalin Radu Tanase, adica de aici, din mijlocul evenimentului.
Sa vedem cum e sa fii peninsular.
Inarmat cu aparatul de fotografiat si cu dorinta de a surprinde cele mai interesante momente, am purces spre locul cu pricina.
Bratara
Initierea in ritualul festivalului incepe prin integrarea in grupul purtatorilor de bratari de identificare. Spre deosebire de alte locuri, unde biletul este calea de acces, aici cheia portilor raiului felsigetian este o bratara simpatica, ce iti este fixata pe incheietura mainii de catre fete zambitoare si cu maini agile.
Aceasta bijuterie va fi insotita de alte comori asemanatoare, insa de alte culori, pe post de bilet de acces, de fiecare data cand vei “accesa vreun site” al evenimentului.
Bariera
Daca esti fericitul posesor al unui mijloc de transport, esti informat ca poti avea “marea iubire” langa tine, cu conditia de a nu parasi incinta pana la terminarea festivalului. No problem. Nici nu dorim. In schimb ne dorim sa nu transportam corturile si celelalte “ustensile” in brate. Purcedem la drum. STOP.
O bariera frumoasa, plasata in mijocul drumului te intampina prietenoasa si iti cauta in portmoneu dupa suma modica de 25 lei. Totul pare in regula si fluierand vesel, o iei din loc spre zona de campare.
Camparea
Instalarea cortului in zona de campare impune plata unei taxe, in functie de “grandoarea” cortului. Corturile de pana la 4 persoane -15 lei, iar cele mai mari de 4 persoane - 20 lei. O suma echitabila, in raport cu impozitele pe teren, platite de orice muritor de rand, posesor de atare bunastare.
Uf, uf, uf.